Wednesday, March 2, 2022

Lumous Gothic Festival 2001-2020, osa 9

Lumous Gothic Festival 2001-2020 

- osa 9


 

Sold Out!

Mikään ei ole järjestäjän näkökulmasta suurempi kiitos onnistumisesta kuin loppuunmyyty tapahtuma. Vaikka Lumous toimi koko festivaalin olemassaolon ajan yhdistyspohjalta emmekä nostaneet itsellemme mitään palkkioita, jouduimme kuitenkin toimimaan taloudellisten realiteettien maailmassa ja pahimmassa tapauksessa maksamaan kaiken omasta pussista. Siksi oli erityisen huojentunut olo niinä iltoina kun olimme saaneet myytyä kaikki liput johonkin tapahtumaan. Liian montaa sellaista kertaa ei toki päässyt meidän kohdalle osumaan.

Kahdenkymmenen vuoden aikana emme onnistuneet kertaakaan myymään Klubia ennakolta loppuun, mutta vuonna 2009 tuo oli melkoisen lähellä. Lauantain iltaklubille oli jäänyt ennakkomyynnistä ainoastaan yksi lippu ovelle. Ensimmäisenä jonossa olleilla oli jo ennakkoliput, mutta kovin montaa asiakasta ei vielä ollut sisälle tullut, kun se vihoviimeinenkin lippu ovelta myytiin. Tuon kyseisen lipun ostohetken jälkeen pääsimme sitten laittamaan ”Loppuunmyyty”-lapun Klubin ovelle ja ilmeet niin jonossa olleiden kuin meidän järjestäjienkin kasvoilla olivat varmasti valokuvan arvoiset, kun molemmille osapuolille alkoi selvitä ettei tällä kertaa todellakaan ollut enää yhtään lippua jäljellä, ulkona oli pitkä jono ja kello oli ehkä minuuttia yli yhdeksän.

 

Tuo vuosi 2009 oli muutenkin kävijämäärien suhteen festivaalin menestynein kesä. Se jäi ainoaksi kerraksi kun koko viikonlopun kaikki tapahtumat myytiin loppuun ja enemmänkin väkeä olisi ollut tulossa. Valitettavasti siitä eteenpäin onnistuimme myymään enää yksittäisiä iltoja loppuun ja loppua kohti väkimäärä väheni tasaisesti vuosi vuodelta.

https://www.youtube.com/watch?v=7YQSTk80k8g

-Jyrki Witch

No comments:

Post a Comment