Saturday, March 5, 2022

Lumous Gothic Festival 2001-2020, osa 10

Lumous Gothic Festival 2001-2020 

- osa 10

Lumous oli alusta asti melko pieni toimija kansainvälisessä mittakaavassa, mutta varsinkin meillä vierailleet ulkomaiset orkesterit pitivät todella kiitettävästi festivaalin nimeä esillä eri puolilla maailmaa ja kertoivat haastatteluissa kokemuksiaan Suomen vierailusta. Lähes joka vuosi Lumouksessa kävi myös ulkomaisia festarivieraita ja itsekin koitimme jakaa promootiota matkustelun yhteydessä.

Välillä tuo myyräntyö tuotti tulosta edes pienimuotoisen huomion tasolla. Pariin otteeseen meitä on muistettu jopa parhaiden goottitapahtumien listauksissa ja toki se tuntuu meistä järjestäjistä vielä tänäkin päivänä hyvältä kun Lumous on mainittu legendaaristen festivaalien yhteydessä.

Tässä muutama mielenkiintoinen listaus (siinäkin mielessä että listalta saattaa löytyä muitakin hyviä tutustumiskohteita ihan jokaiselle tätä tekstinpätkää lukevalle).

https://www.rebelsmarket.com/…/best-goth-festivals-around…

tämä ”Best goth festivals around the world”-listan maininta oli todella upea juttu siitäkin huolimatta että meitä edustava kuva oli todellisuudessa Puolan Castle Partysta, mutta vahinko kiersi ”9 festivals celebrating the gothic subculture”-listalle, jossa Brittien Infest sai osakseen kuvan Lumouksesta.

https://www.gothicandamazing.com/9-festivals-celebrating…/

Pieniä kuvasekaannuksia löytyi osin myös ”Top 8 Gothic Subculture Festivals you must be aware of” -listalta, mutta meidän kannalta tietysti hienointa oli päätyä tällekin listalle.

https://shailybeautytips.com/8-gothic-subculture-festivals-you-must-be-aware-of/

Myös ”10 festivals celebrating gothic subculture” oli maininnut Lumouksen samalla listalla kaikkien tuntemien Whitby Gothic Weekendin, Castle Partyn ja isojen saksalaisten festivaalien WGT:n ja M'era Lunan kera.

https://www.festivalsherpa.com/10-festivals-celebrating…/

 

-Jyrki Witch

Lumous logon suunnitteli Jan Örkki Yrlund (Darkgrove Design) www.darkgrove.net

No comments:

Post a Comment