Sunday, January 16, 2022

07.09.2022 Christian Death (USA) + Two Witches, Tavastia, Helsinki


 

 
Christian Death (US) + Two Witches (FI) - Night of two legends
Doors 20
K18
Tavastia,  Urho Kekkosen katu 4, 00100 Helsinki
Tickets 30€/33€
 

Amerikkalaisen goottirockin elävän legendan Christian Deathin piti esiintyä Helsingin Tavastialla torstaina 6. toukokuuta. Vallitseva viruspandemia on kuitenkin vaikuttanut yhtyeen kiertueaikatauluun. Keikka siirtyi päivälle 1. syyskuuta 2021, mutta edelleen jatkuvan tilanteen vuoksi keikka joudutaan siirtämään uudelleen. Keikan uusi päivä on 7. syyskuuta 2022.

Illan toiseksi esiintyjäksi on kiinnitetty suomalainen, vuonna 1987 perustettu Two Witches.

Christian Death perustettiin jo vuonna 1979. Yhtyeen rooli uudella mantereella on ollut merkittävä: kun Euroopassa oltiin gootteja, Christian Death löi ensitahdit deathrock-genrelle, johon myöhemmin iskivät mm. Marilyn Manson, Type O Negative ja osaltaan myös Nine Inch Nails ja Jane’s Addiction.
Nyt Suomeen tulevassa Christian Deathin kokoonpanossa synkkää sauvaa heiluttaa kitaristi-laulaja Valor Kand, joka liittyi yhtyeeseen vuonna 1983. Basisti-laulajana bändissä toimii hollantilainen Maitri ja rumpalina naputtaa lopunajan rytmiä Mike Monroe.
Christian Deathin asema genrensä kantaisäni on vankkumaton. Synkkä mutta myös taiteellisesti haastava yhtye on ollut luovassa tilassa vuosikymmeniä, eikä loppua näy: Christian Death tarjoaa aina keikan, jossa ikuiset asiat soivat kuin loppu olisi juuri nyt!

Two Witches luetaan alan legendoihin, jolla on takana satoja keikkoja ympäri maailmaa (liki 30 maassa, neljällä eri mantereella) sekä useita julkaisuja mm. kulttimaineessa olevilla levy-yhtiöillä Cleopatra (US), Nightbreed (UK), Shadowplay (RU) ja Talitha (DE).
 

Syksyllä 35 vuotta täyttävä Two Witches julkaisi uuden studioalbumin The Undead kesällä 2021 ja sitä edeltänyt albumi Deepland – Live in Sao Paulo äänitettiin vuoden 2019 Etelä-Amerikan kiertueen yhteydessä, molempien julkaisusta vastasi Brasiliassa Deepland Records.


Nem Agency presents
Christian Death (USA) +
ke 7.9.2022 Helsinki, Tavastia (liput alk. 30 e / 33 e ovelta / Tiketti)

Promoter:
Rowan Rafferty
Nem Agency Oy
rowan@nem.fi

No comments:

Post a Comment