Wednesday, October 31, 2018

Musta Paraati, Nosturi

14.12.2018
20-23
Nosturi, Telakkakatu 8, 00150 Helsinki
 

Legendaarinen Suomalaisen goottirockin uranuurtaja Musta Paraati julkaisee lokakuussa uuden albumin ja heittää ainoan Helsingin keikkansa Nosturissa 14. Joulukuuta 2018.

Musta Paraati teki vuonna 2015 pikaisen paluun esiintymislavoille uuden solistin Herra Ylpön kanssa. Tämä kokoonpano julkaisi myös kahden biisin EP:n Uusi Musta/Uudet Juhlat, mutta pian tämän jälkeen yhteistyö tyrehtyi Ylpön keskittyessä omaan bändinsä Maj Karmaan ja myös nousujohteiseen soolouraansa. Odoteltuaan aikansa Paraati-kitaristi Saku Paasiniemi päätti lähettää uudet biisiaihionsa The 69 Eyesin solistille (ja vannoutuneelle Musta Paraati-diggarille) Jyrki 69:lle.

“Kaksi tuntia demojen lähettämisen jälkeen sain Jyrkiltä paluupostissa kolme valmista biisiä,” Saku naureskelee. “Emme itse asiassa lähteneet tekemään tätä juttua hänen kanssaan Mustan Paraatin paluu mielessä, kyseessä oli vain sellainen nasta projekti.”

Projektista kuitenkin kehkeytyi Mustan Paraatin paluu ja alkukipinä tuolle paluulle saatiin Kaliforniasta tulleesta palautteesta. Los Angelesissa vieraillut Jyrki 69 sattui soittamaan uutta materiaalia Cleopatra Recordsin edustajille - kyseinen firmahan oli vastikään julkaissut Paraatin klassisen debyyttialbumin “Peilitalossa” (1983) Yhdysvalloissa. 28 sekunnin kuuntelun jälkeen levy-yhtiön edustajat tarjosivat diiliä – sillä ehdolla, että uudet biisit esittäisi Musta Paraati.

Sakun, basisti Panda Nikanderin ja rumpali Ykä Knuuttilan muodostama klassinen trio vahvistettuna Jyrkillä suuntasi studioon ja äänitti Mustan Paraatin ensimmäisen uuden albumin 34 vuoteen. “Black Parade”-nimen saaneen levyn julkaisupäivämäärä on 16.10. Tätä ennen tullaan julkaisemaan kaksi singleä: Yhdysvaltojen markkinoille suunnattu The Leader ja Keski-Euroopassa julkaistava Nacht der Untoten.

“Cleopatran porukat tunnustivat, että valmis albumi poikkesi selvästi heidän odotuksistaan. Meille oli kuitenkin päivänselvää, ettemme haluaisi tehdä mitään “Peilitalossa 2.0”-levyä. Kuulostivatko he pettyneiltä? Ei, päinvastoin, hahhah! He kertoivat Animosityn soivan nonstoppina heidän toimistossaan ja, että “Black Parade” on ‘killer album’ ja ‘instant classic’!”

Amerikansingle The Leader on kuin onkin englanninkielinen versio toisesta singlestä Johtaja, mutta muuten “Black Parade” sisältää pelkkää uutta materiaalia.

“Ai niin, onhan siinä yksi toinenkin linkki menneisyyteen,” Saku muistaa yhtäkkiä. “Levyn kansikuva on otettu samassa paikassa kuin debyytinkin, ja saman kuvaajan eli Stefan Bremerin toimesta.”

LIPUT NYT MYYNNISSÄ TICKETMASTERISSA!
https://www.ticketmaster.fi/event/239151

Liput 17,50/ 20,00 | www.ticketmaster.fi

K18
Ovet 20.00

No comments:

Post a Comment