Monday, April 15, 2024

22.08.2024 The Jesus and Mary Chain, Pakkahuone, Tampere

 

22.08.2024
The Jesus and Mary Chain
Pakkahuone, Tampere

Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 19:00
Showtime klo 21:00
Liput: alkaen 46,50€

THE JESUS AND THE MARY CHAININ 40-VUOTISJUHLAKIERTUE SUOMEEN ELOKUUSSA

40-vuotista uraansa juhlistava The Jesus and Mary Chain saapuu Suomeen loppukesästä mittavan maailmankiertueensa saattelemana. Vaihtoehtorockin kiistattomiin legendoihin lukeutuva yhtye esiintyy Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneella torstaina 22. elokuuta. Kehuja niittäneen Glasgow Eyes -albuminsa juuri julkaisseen yhtyeen keikan liput ovat nyt myynnissä Tiketissä.

Veljesten Jim ja William Reidin luotsaama The Jesus and Mary Chain murtautui yleisön tietoisuuteen vuoden 1984 esikoissinglellään Upside Down, jota seurannut debyyttialbumi Psychocandy (1985) asemoiyhtyeen paikan indierockin ja shoegazen ykkösnimenä. Genrensä merkkipaaluksi nimetty albumi viitoitti suuntaa kokonaiselle sukupolvelle yhtyeitä, kuten Pixies, Dinosaur Jr ja Sonic Youth. Skotlantilaiskokoonpanon surisevilla kitaroilla, kirskuvalla noisella ja pop-koukuilla maustetut klassikkohitit kuten Just Like Honey, April Skies ja Head On kuuluvat vaihtoehtomusiikin kaanoniin. Tuorein, kuluvan vuoden maaliskuussa ilmestynyt Glasgow Eyes jatkaa kunniakkaasti pioneeriyhtyeen kompromissitonta linjaa. Melodioiden, kontrolloidun kaaoksen ja feedbackin kolminaisuuden ytimeen pureutuva albumi äänitettiin Mogwain Castle of Doom -studiolla yhtyeen kotiseuduilla Glasgow’ssa.

Vahvassa liveiskussa olevien veljesten dynamiikka ja lähes telepaattinen yhteys on nähtävissä myös keikoilla, jotka ovat keränneet ylistystä intensiivisestä tunnelmastaan. Edellisen kerran The Jesus and Mary Chain on nähty Suomessa vuoden 2015 Sidewaysissä ja Tavastialla vuonna 2017.

Keikan ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä, lippujen hinnat ovat alkaen 46,50 euroa.
Ennakkoliput:
https://www.tiketti.fi/the-jesus-and-mary-chain-tullikamarin-pakkahuone-tampere-lippuja/99291

Pakkahuone
Tullikamarin aukio 2, Tampere

No comments:

Post a Comment