Friday, May 6, 2022

04.05.2022 Kælan Mikla (IS), Kanga (US), Klubi, Tampere

 

04.05.2022 Kælan Mikla (IS), Kanga (US), Klubi, Tampere

Arkipäivien mukanaantuomat ongelmat haittasivat tälläkin kertaa ja valitettavasti lämppärinä esiintynyt yhdysvaltalainen elektronisen musiikin lupaus Kanga jäi kokonaan näkemättä.

Islantilainen Kælan Mikla oli jo ensimmäiset biisit soittanut, kun ehdimme paikalle, mutta onneksi tarjolla oli kaikkinensa yli tunnin setti. Klubilla oli yllättävän hyvin väkeä ja keikkaa jaksettiin seurata antaumuksella.

Kælan Mikla oli livenä hyvin musiikkinsa näköinen yhtye ja kolmikon esiintyminen tuki vaikutelmaa. Laulusolisti Laufey Soffían keijumainen liikehdintä sopi yhteen hennon lauluäänen kanssa ja basisti Margrét Rósa rokkasi koko muun ryhmän edestä. Kosketinsoittaja Sólveig Matthildurin laulaessa liidiosuuksia yhtye kuulosti välillä hämmentävästi Anne Clarkilta.

Hieman miinusta (joko miksaajalle tai tuotannosta vastaavalle taholle) antaisin väärästä mikkivalinnasta Laufey Soffían osalta. Näin hennolla lauluäänellä varustettu solisti tarvitsisi joko dynamiikaltaan paremman mikin (ainakin pidemmältä katsottuna näytti olevan joku perusmallin Shure SM58) tai headsetin, koska hiljaisemmissa kohdissa ja osin mikrofonista ohi laulaessaan ei vokaaleja välillä meinannut kuulla laisinkaan. Erityisesti tämä tuli esille niissä kuiskatuissa runopätkissä. Muutenkin tuollainen hieman Cocteau Twinsin Elizabeth Fraserin tyylinen eteerinen laulutapa on miksaajalle melkoinen haaste ja siinä hyvällä dynamiikalla varustettu mikki helpottaisi edes vähän.

Setin edetessä aavemainen goottiestetiikka ja keijukaisrunoilut vaihtuivat hypnoottisempiin soundeihin ja rokkaavampaan menoon. Pariin otteeseen bassolinjoissa oli selviä yhteneväisyyksiä Joy Divisionin tuotantoon ja se ei ollut lainkaan huono juttu, sillä tuollainen bassolinja sai biiseihin lisää tanssittavuutta.

Hieno keikka kaikkinensa, toivottavasti jatkossakin väki löytää tiensä myös arki-iltoina järjesttäviin tapahtumiin.

 


No comments:

Post a Comment