Sunday, April 3, 2022

Lumous Gothic Festival 2001-2020, osa 13

 

Lumous Gothic Festival 2001-2020 
- osa 13

Vuoden synkin juhla -rockumentary

Minulle yksi mieleenpainuvimmista Lumous-muistoista on keväällä ja kesällä 2007 kuvattu Vuoden synkin juhla -elokuva. Ei pelkästään siksi että kyseinen rockumentari pyöri pitkälti vuoden 2007 Lumous Gothic Festivaalin tiimoilla, mutta ennenkaikkea samalla saatiin tallennettua tärkeä osa suomalaista goottikulttuuria aina kyseisen aikakauden asusteista silloisiin scenessä liikkuneisiin ihmisiin (mukaanlukien eräs maamme nykyisen kulttuurielämän kirkkaimmista tähdistä).

Vuoden synkin juhla -elokuvassa nähdään lisäksi edustava katsaus alan artisteja Das Ich:ista All Gone Deadiin ja Machine Parkista Suruaikaan. Valitettavasti osa näistä on jo edesmenneitä yhtyeitä ja dokkarissa esiintyvän KnifeLadderin (sekä mm. legendaaristen SPK:n ja Death In Junen) perkussionisti John Murphyn osalta elämä päättyi Berliinissä 2015.

Haamukuva Tuotannon ehdottaessa Lumoukselle elokuvan tekemistä ryhmämme ei mitenkään yksimielisesti ollut idean kannalla ja asiasta käytiin vähintäänkin ”keskustelua isoilla kirjaimilla”, mutta lopulta annoimme asialle suostumuksen ja hyvä että annoimme. Tuloksena oli erittäin ansiokas puolitoistatuntinen suomalaisen goottirockin historiaa.

Esitimme rockumentarin oikeassa elokuvateatterissa (Niagara, Kehräsaari) kahden näytöksen verran kesän 2008 Lumouksen yhteydessä ja samalla elokuvan tekijät pääsivät haastateltavaksi ja kertomaan omat fiiliksensä tuotoksen osalta.

Minä olen katsellut tuon leffan muutaman vuoden välein, lähinnä siksi että muistuu samalla mieleen keitä kaikkia tuolloin scenen tapahtumissa oli mukana. Valitettavasti aika moni niihin aikoihin bileissä käynyt kaveri näyttää siirtyneen muihin ympyröihin.

Koko rockumentary löytyy täältä:

https://www.youtube.com/watch?v=RqCpTLLw6As

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Awz2Egxp9Xw

-Jyrki Witch

No comments:

Post a Comment