Thursday, April 7, 2022

31.03.2022 Nachtmahr (AT), Freakangel (EE), Miseria Ultima, YO-talo, Tampere

 

31.03.2022 Nachtmahr (AT), Freakangel (EE), Miseria Ultima, YO-talo, Tampere
 
Näin arkipäivisin järjestettäville useamman yhtyeen keikoille täytyy työssäkäyvän ihmisen aina hieman valmistella lähtöä, vaihtovaatteet kassiin ja silleen, mutta tapahtumien aikaisesta alkamisajasta johtuen kiire meinaa tulla silti. Ehdittiin kuitenkin ajoissa paikalle, muutamaa minuuttia ennen kuin ensimmäisenä esiintynyt Miseria Ultima aloitti oman osuutensa.
 

Tämän duon uraa on tullut seurattua läheltä ihan alusta saakka ja on ollut hienoa nähdä miten hommat on kehittyneet vuosi vuodelta. Bändi on uskottavasti musiikkinsa näköinen ja biisit toimivat hyvin. Soundimaailma on aggrotech-genren hittibiisejä uskollisesti noudattava, mutta tässä tapauksessa se on täysin hyväksyttävää, sillä biittien ja soundien toimivuus suhteessa muihin vastaaviin artisteihin helpottaa esimerkiksi DJ-soitossa ja auttaa saamaan biisejä klubien soittolistoille. Vaikka en itse liiemmin lämpene suomalaisten yhtyeiden englanninkielisille välispiikeille kotimaankeikkojen yhteydessä, on silti hienoa huomata yhtyeen lavaesiintymisen paranevan vuosi vuodelta. Ihan valmis yhtye ulkomaisille areenoille Miseria Ultima on toki ollut jo jonkin aikaa, eikä tämä ilta ainakaan vähentänyt luottoa duon kykyihin.
 
 
 
Myös Freakangel on tullut nähtyä useita kertoja Suomessa. Tämänkin yhtyeen lavaolemus huokuu varmuutta ja ymmärrän kyllä Freakangelin suosion kasvun vuosi vuodelta, vaikka itse pidin yhtyeestä enemmän debyyttialbumin aikana kuin sitten muutamaa vuotta myöhemmin sen pahimman metallivaiheen muutettua biisejä ja soundimaailmaa oleellisesti. Nyt oli kuitenkin otettu muutama askel taaksepäin ja ainakin minä koin sen ainoastaan hyvänä asiana. Silti setin viimeiseksi jätetty hittibiisi My Darling Bullet paljasti selkeästi sen tosiseikan, että Freakangelin biisien tanssittavuus oli parhaimmillaan debyyttilevyn aikana.
 
 
Itseoikeutetusti illan liveannin päätti Itävallan Tanzdiktator, eli Nachtmahr. Useampaan kertaan nämäkin kaverukset ovat jo käyneet Suomessa kansaa tanssittamassa ja hyvin Nachtmahr nostattaa väen bilefiilistä edelleen. Yhtyeen melkoisen pitkä hittiputki takaa väen liikkumisen tanssilattialla ja lavallakin tapahtuu tarpeeksi mielenkiinnon ylläpitämiseksi. Tämänkertaisella Suomen visiitillä mukana oli ydinkaksikon lisäksi taustatanssijat, jotka Beweg Dich! -videolta tutun poseerauksen lisäksi soittivat muutamaan otteeseen lattiatomeja ja Can You Feel The Beat? -biisin aikana esittivät kyseiseltä promovideoltakin tutun BDSM-henkisen shown.
 

 
Keikalla kuultiin hitit Boom Boom Boomista Mein Nameen ja I Hate Berlinistä El Chupacabraan. Mädchen In Uniformin bonuksena lavalle nousi King Satan, esittämään biisistä näkemyksensä suomeksi. Kaikkinensa hyvä meininki tälläkin kertaa, tosin sen kitaran olisi voinut jättää Itävaltaan, sillä metalliriffit ei tuo mitään lisäarvoa toimivaan tanssimusiikkiin.
 
 
 
Harmittavan vähän oli väkeä saapunut YO-talolle, toki osansa verotti varmasti arki-ilta ja seuraavan päivän keikka samalla esiintyjäkaartilla Helsingissä. Silti erittäin hienoa että tämäkin tapahtuma järjestettiin ja koronarajoitusten jälkeen elämä alkaa scene-tapahtumien osalta normalisoitua.
 

Teksti ja kuvat: Jyrki & Niina

No comments:

Post a Comment