Sunday, February 16, 2020

Wave Gotik Treffen 2020

WAVE-GOTIK-TREFFEN, LEIPZIG, SAKSA
29.05.-01.06.2020Wave-Gotik-Treffen, maailman suurin goottien kesäjuhla järjestetään joka vuosi Leipzigissa, Saksassa. Tällä kertaa festaroidaan perjantaista 29.05. maanantaihin 01.06. Tosin matka Leipzigiin kannattaa aloittaa päivää aiemmin, sillä tänäkin vuonna on luvassa paljon festivaaliin liittyvää oheistapahtumaa jo torstaina 28.05. 

Bilettämisen voi aina hoitaa Patenbrigade:Wolffin malliin.

Perinteisessä torstai-illan EBM Warm-Upissa on luvassa mm. Leaether Strip, Placebo Effect, Sturm Café ja Ben Bloodygrave, sekä neljä erillistä tanssilavaa ja monta DJ:tä tanssittamaan väkeä. Bilepaikkana toimii Felsenkeller (Karl-Heine-Straße 32, 04229 Leipzig).

Joka vuosi iso joukko scenen harrastajia suuntaa Suomestakin kesän festarikauden alkajaisiksi kulkunsa Wave-Gotik-Treffeniin. Melkein jokaisella kerralla esiintymässä on ollut myös suomalaisia artisteja, mutta toistaiseksi kotimaisia bändejä ei ole virallisesti festivaalin sivuilla julkistettu. Eiköhän Suomi-scenen artisteja silti tänäkin vuonna WGT:n tarjontaan ilmaannu.
Wave-Gotik-Treffenin esiintyjäkaarti on aina todella mittava, yleensä määrä ylittää parinsadan artistin lukeman, oikeastaan ihan laidasta laitaan synkiömusiikkia ympäri maailmaa, vanhoista klassikkobändeistä aivan tuoreimpiin kykyihin. Toistaiseksi on paljastettu mm. 13th Chime, Accessory, Aesthetic Perfection, Belgrad, Blacklist, Brandenburg, Collection D'Arnell-Andrea, Combichrist, Eden, Einstürzende Neubauten, Funhouse, Ikon, Laibach, MZ.412, Noisuf-X, Nosferatu, Of The Wand And The Moon, Peter Bjärgö, Pouppée Fabrikk, S.P.O.C.K, VNV Nation ja Whispering Sons.
Bändikattaus täydentyy pitkin kevättä ja ajantasaisen listan näet festivaalin virallisiltasivuilta.

Jessnes oli yksi positiivisimmista yllätyksistä vuonna 2019.
Omien mieltymysten suurimmat täyttäjät osuvat toistaiseksi tuohon klassikko-osastoon Einstürzende Neubauten, Funhouse, Ikon ja Laibach, sekä Arcana- ja Sophia-orkestereista tunnetun Peter Bjärgön keikkaan. Myös ruotsalaiset Star Treck-synapopparit, eli S.P.O.C.K kuuluu suositeltavien keikkojen joukkoon. Mutta aivan varmasti kevään mittaan paljastuvien artistien joukosta löytyy niitä viime aikojen tuoreita suosikkibändejä.

Livemusiikin lisäksi tarjolla on aina useita klubeja tiskijukkineen, näyttelyitä, filmejä, teatteria, keskiaikakylä, markkinoita, fetish-bileet ja muuta oheisohjelmaa. Saksalaiseen tapaan bileet voivat jatkua aamuun asti, joten bilehirmujen ei tarvitse mennä ajoissa nukkumaan. Lisäksi suomalaisilla on perinteisesti ollut oma miitti Leipzigissa WGT:n yhteydessä maanantaina rautatieasemaa vastapäätä olevassa puistossa.

Toistaiseksi on julkistettu vasta sen verran vähän esiintyjiä, että mitään suurisuuntaisia suunnitelmia aikataulujen suhteen ei vielä kannata tehdä. Paljon artisteja on vielä paljastamatta ja isojakin nimiä saattaa ilmestyä ohjelmaan ihan viime hetkellä.

Hyvän liveshown veti 2019 mm. Grausame Töchter.


Ensikertalaisille varoituksena, ohjelmatarjontaa on neljän päivän aikana todellakin niin paljon ja esiintymispaikkoja laajalla alueella ympäri kaupunkia, että kaikkeen osallistuminen ja jokaisen bändin näkeminen on täysin mahdotonta. Esiintyjiä kannattaakin hieman kuunnella etukäteen läpi, koska sieltä voi löytyä myös uusia suosikkeja, niiden vanhojen tuttavuuksien lisäksi. Vaikka festarilipulla pääsee matkaamaan julkisissa ilmaiseksi, palaa siirtymiin keikkapaikalta toiselle usein pitkiäkin aikoja. Taksi ei tosin Saksassa ole kallis vaihtoehto, jos oikeasti haluaa kiireellä jonkun siirtymän tehdä.

Eva O edusti Kalifornia death rockia 2019.

Suomesta Leipzigiin pääsee helpoimmin joko lentämällä perille saakka, ajamalla omalla autolla tai matkustamalla lentokoneella Berliiniin ja loppumatka junalla. Hotellimajoituksien lisäksi festivaalilla on oma leirintäalue käytössä. Leirintäalue on Agran, eli päälavan vieressä. Sekin on budjettimatkaajalle ihan käypä vaihtoehto.

Lisätietoja, lipunmyynti ja täydellinen artistikattaus, joka täydentyy kevään mittaan sijaitsee WGT:n nettisivuilla osoitteessa https://www.wave-gotik-treffen.de/

No comments:

Post a Comment