Wednesday, December 11, 2019

Syksyn Synkin Sävel 2019 Kaamos Edition


Logo: Teppo Jäntti

Kisan tiedot ja ohjeet: Syksyn Synkin Sävel palaa monen monituisen vuoden mittaiselta tauolta. SSS on kaikille avoin musiikkikilpailu, johon voivat osallistua yksittäiset artistit, projektit, bändit ja mitkä vain kokoonpanot, jotka saavat aikaan kilpailuun soveltuvan kappaleen. Kilpailussa ei ole tiukkoja genrerajoja, vaan voit osallistua vapaasti kappaleella, joka on mielestäsi sopivan goottisynkkää tai -pirteää.

Kilpailussa ei ole rahallisia tai tavarapalkintoja. Kilpailu järjestetään omaksi ja muiden iloksi kaivattuamme vanhaa ja perinteistä synkiömusakisaa, eivätkä järjestäjät hyödy siitä. Voittajat saavat mainetta ilman mammonaa, muut osallistumisen ilon. Kenties sijoittuminen poikii keikkoja tai hypeä, jos vaikka ajattelitte levyttää. Mutta pääasia että on kivaa, artistit saavat inspiraatiota biisintekoon ja voimme vähän tuoda suomalaiseen synkiöskeneen ripauksen kivaa.
Alkuperäinen Syksyn Synkin Sävel -kisa oli Club Schattenin DJ Jo-unin vetämä. SSS 2019 -kisaa vetävät Grendel, Cosmo ja Jo-uni.
Mahdolliset kysymykset sähköpostitse: Grendel ät byterapers piste com
Linkki: Some-eventti Facebookissa

Aikataulut

24.1.2020 klo 2100 - deadline kilpailukappaleiden toimittamiseen
1.2.2020 - Kilpailukappaleet soitetaan Radio Oldskoolin suorassa Syksyn Synkin Sävel Gaala -nettiradiolähetyksessä. Kilpailukappaleet julkaistaan ladattavaksi. Äänestys alkaa.
(radiostudio on tampereella. gaalaan voi tulla studioyleisöksi.)
22.2.2020 - Top 3 / voittajat paljastetaan (ja soitetaan) Club Schatten 20 Years Reunion Party -klubilla Tampereella ja sittemmin 20 Yearsin somessa ja tällä sivustolla.

Löyhät säännöt

Se tärkein: biisin on oltava ennen julkaisematon. Okei, ehkä sitä on soitettu keikalla mutta kunhan ei ainakaan levytetty.
Toiseksi tärkein, teostojutut: kappaleet soitetaan kaikille avoimessa nettiradiossa ja julkaistaan sitten kaikkien äänestäjien ladattavaksi ja kuunneltavaksi, joten muistathan Teoston olemassaolon. Lähetetyt biisit ovat osallistuessasi internetissä tai ainakin äänestäjien koneilla universumin loppuun saakka, mutta tekijäoikeudet ovat tietysti tekijöidensä. Me emme niitä haali mutta osallistumalla annat luvan julkaista biisit nettiin ja soittaa niitä kisassa/radiossa/klubeilla. Kenties niistä tehdään jokin Soundcloud-koostekin äänestäjille.
Genremääritelmä: genre on vapaa. Olkoon vaikka humppadiskoa, kunhan on edes sopivan synkkää. Tai goottikepeää. Onhan Omituisten otusten kerho -kappalekin goottia. Industriaali, deathrock, harsh ebm, klassinen goottirock, synkeä säestetty runonlausunta, ei sen väliä.  Vanhoihinkin SSS-kisoihin osallistuttiin kaikenlaisella musiikilla. Niin saa tähänkin. Lähetä biisisi, jos uskot sen sopivan kisaan.
Tuomaristo: Kilpailun järjestäjät ja tuomarit kuuntelevat osallistuneet biisit. Varaamme oikeuden hylätä minkä tahansa biisin mistä tahansa syystä, kunhan ne eivät ole henkilökohtaisia tai kiusantekoa. Lähinnä varaudumme siihen, että jos joku lähettää biisin joka nyt ei vain tasan ole edes vitsillä edes etäisen genrekästä tai lähettää jonkin niin kaiken hyvän JA huononkin maun vastaisen räpyelmän, ettei sitä voi kerta kaikkiaan esittää.

Biisien lähettäminen

Lähetä kappaleet MP3- tai Flac-muodossa, mielestäsi riittävän hyvällä bitratella.
[ lähetysohjeet tulevat tähän joulukuun aikana. kappaleet voi aikanaan lähettää kahdella eri tapaa ]

Paketoi kappale ja oheissälät mielellään zip-tiedostoon. Nimeä biisi ja zip jotenkin näin: Bändin Nimi - Kappaleen Nimi.mp3.
Kannattaa laittaa copyrightit ja yhteystiedot kappaleen metadataan, jos vaikka joku haluaisi teidät Lumoukseen tai WGT:lle. Mielellään varmuuden vuoksi myös [tiedostonimi].txt -tekstitiedosto jossa tekijä- ja yhteystiedot.
Pyytäisimme, että liität(te) mukaan 1-2 kappaletta pitkän esittelytekstin artistista ja kappaleesta. Keitä te ootte, mikä tämä biisi on, miten sitä tehtiin tai mistä se syntyi/inspiroitui. Esittelyteksti julkaistaan kappaleen mukana ja luetaan radiossa/Schattenissa, joten kannattaa tehdä hyvä ja kuvaava, koska sillä teitä ja biisiä kuvaillaan. Kuva tai logo olisivat kivat kanssa mutta pakko ei ole. Biisi on tärkein!
Jos pelottaa, että biisi on vielä aivan raakile eikä aika riitä viimeistelyyn, niin nimeä se vaikka *_demo.mp3. Jos ihan väkisin haluat lähettää biisistä parannellun version deadlinen ja gaalan välissä, niin nimeä se tyyliin [alkup_tiedostonimi]_v2.mp3 -tyylisesti, versionumeron tapaan ja ole varmuudeksi yhteydessä sähköpostitse.

Äänestäminen

Äänestys avautuu 1.2.2020. Jokaisella äänestäjällä on yksi (1) ääni, jolla kukin voi äänestää mielestään yhtä parasta biisiä. Ei enempää, ei vähempää.
[ äänestysohjeet tulevat SSS-etusivulle 1.2.2020 ]

Kerro muistosi, vanha SSS-artisti tai kuuntelija

Osallistuitko joskus SSS-kisaan? Haluaisitko kertoa meille muistojasi jostain kisavuodesta, kisasta, biisistä, biisinteosta tai aiheeseen liittyvistä episodeista? Voit lähettää muistosi vaikkapa ihan ääniviestinä sähköpostitse, niin voimme soittaa sen gaalaradiossa. Voit toki laittaa viestin myös tänne kommenttikenttään tai lähettää mailia. Toivoisimme myös faneilta kisoihin, bändeihin, biiseihin, tapahtumiin yms SSS-kisaan jollain, jotain kautta liittyviä muistoja. Luemme/soitamme ne gaalaradiossa! Jee!

Lisätiedot https://syksynsynkinsavel.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment