Tuesday, November 26, 2019

Summer-Event

3.8.2019
Schoten (Antwerpen, Belgia)

Antwerpenin laitamilla Schotenin puistossa järjestettiin tänä kesänä toista kertaa hyväntekeväisyysfestivaali Summer-Event. Hyväntekeväisyyden kohteena oli syöpätutkimus ja -hoito.

Paikkana Schotenin puisto oli mitä otollisin tällaiselle pikkufestarille. Lava oli sijoitettu suureen telttaan, baaritiskit löytyivät teltan toisesta päästä, ruoka- ja myyntikojut kiersivät alueen laitaa ja keskellä oli yleistä hengailutilaa ja pöytiä ruokailijoille. Festivaali oli koko perheen tapahtuma ja paikalla oli normaalin goottiyleisön lisäksi lapsiperheitä ja ilmaisen sisäänpääsyn innoittamana jokunen turistikin. Sää suosi, lapsille oli leikkialue, bändit olivat mitä mainioimmat ja kaikkinensa koko hommasta huokui sellainen leppoisa kesäisen puistokonsertin fiilis.

La Scaltra
Illan ohjelmatarjonnan aloitti La Scaltra. Missasimme muutaman ensimmäisen biisin, mutta konsertin jälkimmäinen puolikas tarjosi kyllä loistavan alun Summer Eventille. Me olimme nähneet bändin lavalla jo kesän alussa WGT:ssä ja kaikki kolme albumiakin on olleet kotona tehosoitossa, joten tiesimme mitä odottaa. La Scaltra on löytänyt levy-yhtiökseen Solar Lodgen, jonka rosterista löytyy myös mm. The Devil & The Universe, Garden of Delight, Your Life On Hold, Merciful Nuns ja Near Earth Orbit ja kyseisen labelin fanikunta on todella omistautunut orkesterien seuraamiseen. Tälläkin kertaa Lodgejen väkeä oli paikalle saapunut. Keikka oli jopa parempi kuin WGT:ssä ja päättyi hienoon Toxicated-biisiin.

Lisää kuvatekstiA Slice of Life
 
Seuraavana lavalle asteli paikallisväriä edustanut A Slice of Life. Keikan alkupuolella mietin, miksi laulajan lavaolemus tuo mieleen piristäviä nauttineen Robert Smithin ja bändin biisit kuulostavat ylikierroksilla käyvältä The Curelta (eikä tämä ole moite, vaan ihan toimivia rokkibiisejä bändi tarjoili), mutta jälkeenpäin selvisi että ainakin yhtyeen laulaja on solistina myös The Obscure-nimisessä The Cure-tribuuttibändissä. Sympaattisen oloinen orkesteri soitti hyvän setin jossain popin ja post punkin välimaastossa seikkailevaa materiaalia.

Your Life On Hold
Kolmantena esiintyi illan toinen Solar Lodgen artisteista, Your Life On Hold. Yhtyeen primus motorina toimii laulaja John Wulf (eli Jan Dewulf, ehkä paremmin tunnettu nimellä electrobändeistään Diskonnekted ja Mildreda). Tällä kertaa kyse ei kuitenkaan ollut konemusiikista vaan ihan puhtaasti kitaroiden varassa operoitiin. Valitettavasti yhtyeen biisimateriaalia vaivasi melkoinen epätasaisuus. Välillä kuultiin komeita goottirock-biisejä ja heti perään yhtye saattoi suoltaa meidän makuumme liian metallista soundia. Puolivälissä settiä poistuimme teltasta ulos tapaamaan tuttuja. 

Star Industry
Seuraavaksi vuoron saikin yksi viime vuosien parhaista perinteisen goottirockin bändeistä, belgialainen Star Industry. Olemme nähneet tämän viisikon lavalla useasti, pariin kertaan jopa Tampereella Lumous Gothic Festivaalilla, mutta joka kerta nousee hymy huulille ja tanssijalka alkaa vipattaa, kun yhtyeen biisit lähtevät soimaan. Eikä hiteistä todellakaan ollut pulaa tälläkään kertaa; Ceremonial, Eilyne, Last Crusades, New Religion... sekä jo usean vuoden ajan setissä mukana ollut MGMT:n Kids ja tietenkin kaikkien odottama Nineties. Vielä jälkeen riitti ässäkortti loppuhuipennukseksi, Last Crusades-levyn toinen hittibiisi Lost Generation. Soittajat olivat hyvällä tuulella ja se välittyi myös yleisölle.

Diary of Dreams

Summer-Event 2019 minifestivaalin viimeisenä artistina lavalle asteli dark waven suursuosikit, saksalainen Diary of Dreams. Adrian Hates oli riisunut orkesterinsa trioksi ja kokoonpanon soittajatkin olivat vaihtuneet sitten viime näkemän. Alkuun lähdettiin melkoisella tykityksellä ja todella raskaalla soundilla, mutta onneksi neljännestä biisistä eteenpäin mentiin perinteiseen tyyliin, mahtipontisilla melodioilla ja komealla lauluäänellä varustettua dark wavea. Setin puoliväliin ajoitetut megahitit King of Nowhere, The Curse ja Charma Sleeper poistivat kyllä viimeisetkin epäilykset yhtyeen nykykunnosta. Adrianin lavaesiintyminen oli itsevarmaa ja kitaristin ja rumpalin soittotyöskentely tarkkaa. Komea päätös hienolle tapahtumalle.

Teksti ja kuvat: Jyrki & Niina

No comments:

Post a Comment