Thursday, January 31, 2019

Wave-Gotik-Treffen

07.-10.06.2019
Leipzig, Saksa

  
Eden House Agrassa 2018

Wave-Gotik-Treffen, maailman suurin goottikulttuurin kesätapahtuma, järjestetään kesäkuussa Leipzigissa, Saksassa. Tällä kertaa festivaali ajoittuu perjantaista 7.6. maanantaihin 10.6.
Tosin perinteisesti joka vuosi varaslähtö otetaan kuitenkin jo päivää aiemmin ja paljon festivaaliin liittyvää oheistapahtumaa, klubeja ja live-esiintymisiä on kaupungissa tarjolla torstaista 6.6. alkaen.

Iso joukko suomalaisiakin alan harrastajia suuntaa kulkunsa Leipzigiin. Lisäksi melkein jokaisella kerralla esiintymässä on ollut myös suomalaisia artisteja, mutta vielä tässä vaiheessa ei tämän vuoden artistilistauksissa ole suomalaisia bändejä näkynyt.

 
Absinttibaarissa voi bändien lisäksi nauttia vaikka absinttiaamiaisen.

Kokonaisuudessaan on odotettavissa jälleen valtaisa ohjelmakattaus. Toistaiseksi on paljastettu mm. seuraavat esiintyjät; Agonoize, Alien Vampires, Das Ich, Escape With Romeo, Freakangel, Gitane Demone Quartet, Grausame Töchter, Ground Nero, Haujobb, Inkubus Sukkubus, King Dude, Lene Lovich Band, Lord Of The Lost, Nachtmahr, Nitzer Ebb, The Cassandra Complex, The Creepshow, The Foreign Resort, Velvet Acid Christ ja X-RX.

 
Qntal oli vuoden 2018 vaikuttavimpia esiintyjiä.

Toistaiseksi on julkistettu virallisesti vasta 70 esiintyjää. Isojakin nimiä saattaa ilmestyä ohjelmaan ihan viime hetkellä. Tällä hetkellä eniten itseä kiinnostaviin artisteihin kuuluu mm. Das Ich, Escape With Romeo, Grausame Töchter, Inkubus Sukkubus, The Creepshow ja toistaiseksi vain epävirallisesti (artistien omien sivujen kautta) paljastuneet Christian Death, Coph Nia ja Patenbrigade:Wolff.
Bändikattaus täydentyy pitkin kevättä ja ajantasaisen listan näet festivaalin virallisiltasivuilta.

 
Modern English oli mielenkiintoinen meille uusi tuttavuus, vaikka yhtye omaa pitkän historian.

Livemusiikin lisäksi tarjolla on aina useita klubeja tiskijukkineen, näyttelyitä, filmejä, teatteria, keskiaikakylä, markkinoita, fetish-bileet ja muuta oheisohjelmaa. Saksalaiseen tapaan bileet voivat jatkua aamuun asti, joten bilehirmujen ei tarvitse mennä ajoissa nukkumaan. Lisäksi suomalaisilla on perinteisesti ollut oma miitti Leipzigissa WGT:n yhteydessä maanantaina rautatieasemaa vastapäätä olevassa puistossa.

 
Markkinoilla on musiikkiesityksiä ja paljon muutakin ohjelmaa.

Ensikertalaisille varoituksena: ohjelmatarjontaa on neljän päivän aikana niin paljon ja laajalla alueella ympäri kaupunkia, että kaikkeen osallistuminen ja jokaisen bändin näkeminen on yksinkertaisesti mahdotonta aikataulujen päällekäisyyksien ja lavojen etäisyyksien takia. Esiintyjiä kannattaakin hieman kuunnella etukäteen läpi, koska sieltä voi löytyä myös uusia suosikkeja, vaikka monet artistit olisivat niminä ennalta tuntemattomia. 

 
Täubchenthalissa on mukava bändien välissä vaihtaa kuulumisia uusien ja vanhojen tuttujen kanssa.

Vaikka festarilipulla pääsee matkaamaan julkisissa ilmaiseksi, palaa siirtymiin keikkapaikalta toiselle usein pitkiä aikoja. Festivaalivieraita palvelee jopa oma, erityinen festivaaliratikkalinja 31, joka kulkee Agran ja rautatieaseman väliä. Taksi ei tosin Saksassa ole kallis vaihtoehto, jos oikeasti haluaa kiireellä jonkun siirtymän tehdä. 

The Jesus and Mary Chain Agralla 2018

Suomesta Leipzigiin pääsee helpoimmin joko lentämällä perille saakka, ajamalla omalla autolla tai matkustamalla lentokoneella Berliiniin ja loppumatka junalla. Hotellimajoituksien lisäksi festivaalilla on oma leirintäalue käytössä. Leirintäalue on Agran, eli päälavan vieressä. Sekin on budjettimatkaajalle ihan käypä vaihtoehto.

Lisätietoja, lipunmyynti ja täydellinen artistikattaus, joka täydentyy kevään mittaan sijaitsee WGT:n nettisivuilla osoitteessa www.wave-gotik-treffen.de.

Kuvat ja teksti Niina ja Jyrki

No comments:

Post a Comment