Monday, November 5, 2018

HELLSINKI INDUSTRIAL FESTIVAL

25.-27.10.2018

On hienoa ja ensisijaisen tärkeää, että Suomessa järjestetään mahdollisimman usein tämänkin alakulttuurin tapahtumia, klubi-iltoja, keikkoja ja festareita. Saman musiikkimaun jakavat ihmiset pääsevät tapaamaan toisiaan ja löytävät uutta seuraa. Erityisen hienoa se on silloin, kun kyseessä on näinkin korkean profiilin tapahtuma kuin Hellsinki Industrial Festival.

Elektrik Productsin, Club Infektion ja Findustryn yhteisenä tuotantona järjestetty Hellsinki Industrial Festival näytti, että tällaista talvikauden festaria on todella kaivattu. Yleisön ilmeistä päätellen hyvinkin paljon.

Hellsinki Industrial Festival oli tehty suuren maailman tyyliin meet and greet-tilaisuuksineen. Varmasti hieno hetki monelle fanille, päästä tapaamaan idoleitaan, sekä saada mahdollisesti nimmarit ja yhteinen valokuva.

Meidän osalta torstai jäi töiden takia väliin, mutta perjantaina bussi suuntasi kotimaamme rannikkoseuduille ja hotelliin kirjautumisen jälkeen mitä pikimmin Nosturiin, sillä illan aloitti oma suosikkimme festivaalin tarjonnasta, Barcelonassa kotipaikkaansa pitävä Larva.Larva on melkoinen erikoisuus konemusiikin scenessä. Aikakaudella, jolloin omaperäisyys ei todellakaan ole enää mikään myyntivaltti, on espanjalainen duo onnistunut keräämään melkoisen fanijoukon täysin omalla tyylillään. Larvassa yhdistyy sulassa sovussa industrial, punk-asenne ja goottirockin sävyt. Vaikka yhtye on nähty useasti aiemminkin Suomessa, oli kaksikon lavaesiintymistä tälläkin kertaa hieno seurata.Espanjalaisten jälkeen lavan valtasi Australiasta asti muutamalle Euroopan keikalle saapunut Sirus. Tämä olikin festivaalin ainoa meille entuudestaan tuntematon esiintyjä. Hauskoja avaruusääniä, elektropoppia ja lavashown kruununa kitarasyna. Biiseissä mukavasti pop-elementtejä ja lavallakin tapahtui koko ajan. Mutta akustinen rumpusetti konebändillä on yleensä tunnelmaa laskeva elementti, niin tälläkin kertaa, kun tylsä tumps-tömps-tumps-tömps-filli-biitti hukutti lisäksi biisien melodiaa alleen.Grendelin aikana osui meidän kohdalle se festivaalien toinen tärkeä osa-alue. Musiikkitarjonnan lisäksi hyvä syy lähteä tällaisiin tapahtumiin on tietysti uusien ja vanhojen tuttavien tapaaminen. Alakerran kahviossa tuli vaihdettua kuulumisia useammankin tutun kanssa ja kaikilla tuntui olevan hyvä fiilis festarista.Perjantai-illan live-tarjonnan päätti miehet ja naiset uniformuissa, eli Nachtmahr. Yhtye räjäytti pankin toissakesänä Lumouksessa ja nyt Thomas kumppaneineen teki saman Helsingissä. Hittiputkea, yleisön laulatusta ja tanssityttöjen fetish-show. Mielelläänhän tuota keikkaa seurasi. Väki tanssi ja lauloi mukana.


Itävallan tanssidiktaattorin jälkeen ilta jatkui levymusiikin tahdeissa aamutunneille.


Lauantaina varasimme pöydän meksikolaisesta ravintolasta ja lähdimme Larvan kanssa syömään ja siitä pubiin tekemään haastattelua(, joka ilmestyy Gothic events- sivuille lähiaikoina). Espanjalaiset vähän kauhistelivat Helsingin kylmää ilmaa ja räntäsadetta, kun kipitimme kohti Nosturia. Mutta sisällä oli onneksi lämmin ja lämpötila vain nousi Blastromenin setin aikana. Kraftwerkiaaninen duo oli meille illan musiikillinen kohokohta. Yhtyeen lava-asut ja valoshow kruunaavat kokonaisuuden ja musiikki tanssitti oikein mainiosti.

Festivaalin metallisemmasta annista vastasivat Black Light Discipline ja eestiläinen Freakangel. Musiikkityylien variaatio on aina hyvästä, sekä yleisömäärän kannalta että mahdollisten uusien tuttavuuksien löytämiseksi. Yleisön joukossa näkyikin lauantaina uusia kasvoja edelliseen päivään verrattuna.


Illan viimeisenä artistina lavalle asteli elektronisen musiikin pioneereihin kuuluva kokoonpano, belgialainen Suicide Commando. Aiemmilla näkemilläni keikoilla Suicide Commando ei ole liiemmin vakuuttanut, mutta nyt homma hoitui kyllä ihan mallikkaasti. Lava otettiin hyvin haltuun ja hittejä kuultiin tasaiseen tahtiin. Bind, Torture and Kill, F*** You Bitch, Die Motherfucker Die ja monta muuta klubihittiä oli mukana setissä.

Bändien jälkeen tämäkin ilta jatkui DJ-vetoisesti, mutta meidän osalta kutsui hotelli. Hieno tapahtuma kaikkinensa, toivottavasti saa jatkoa ja muuttuu vakituisesti järjestettäväksi talvifestivaaliksi. Tarvetta tällaiselle kyllä on.- Niina ja Jyrki

No comments:

Post a Comment