Wednesday, February 28, 2018

Wave Gotik Treffen 2018

Wave-Gotik-Treffen, maailman suurin goottien kesäjuhla järjestetään tänäkin vuonna Leipzigissa, Saksassa. Tällä kertaa festaroidaan perjantaista 18.05. maanantaihin 21.05. Tosin paljon festivaaliin liittyvää oheistapahtumaa on kaupungissa käynnissä jo torstaina 17.05

Joka vuosi Suomestakin iso joukko scenen harrastajia suuntaa keväällä kulkunsa Wave-Gotik-Treffeniin. Lisäksi melkein jokaisella kerralla esiintymässä on ollut myös suomalaisia artisteja, tänä vuonna ainakin Grave Pleasures.

 Agran myyntikojoussa riittää ihmeteltävää

Wave-Gotik-Treffenin tämän vuoden ohjelmakattausta alettiin valottaa normaaliakin myöhempään, ensin varmistamalla ainoastaan The Jesus and Mary Chain pääesiintyjäkaartiin, mutta aiempien kertojen tapaan odotettavissa on jälleen valtaisa ohjelmakattaus. Toistaiseksi on paljastettu mm. seuraavat esiintyjät; Arcana, Ash Code, Centhron, Crisis, Joy/Disaster, Kiew, Merciful Nuns, Raison D'etre, The Last Cry ja Vomito Negro, sekä juuri Depeche Modea kiertueella lämmitellyt Black Line. Bändikattaus täydentyy pitkin kevättä ja ajantasaisen listan näet festivaalin virallisiltasivuilta.

Livemusiikin lisäksi tarjolla on aina useita klubeja tiskijukkineen, näyttelyitä, filmejä, teatteria, keskiaikakylä, markkinoita, fetish-bileet ja muuta oheisohjelmaa. Saksalaiseen tapaan bileet voivat jatkua aamuun asti, joten bilehirmujen ei tarvitse mennä ajoissa nukkumaan. Lisäksi suomalaisilla on perinteisesti ollut oma miitti Leipzigissa WGT:n yhteydessä maanantaina rautatieasemaa vastapäätä olevassa puistossa.

 Yleisöä Felsenkellerillä

 
Toistaiseksi on julkistettu vasta sen verran vähän esiintyjiä, että mitään suurisuuntaisia suunnitelmia aikataulujen suhteen ei vielä kannata tehdä. Isojakin nimiä saattaa ilmestyä ohjelmaan ihan viime hetkellä.

Ensikertalaisille varoituksena, ohjelmatarjontaa on neljän päivän aikana niin paljon ja laajalla alueella ympäri kaupunkia, että kaikkeen osallistuminen ja jokaisen bändin näkeminen on täysin mahdotonta. Esiintyjiä kannattaakin hieman kuunnella etukäteen läpi, koska sieltä voi löytyä myös uusia suosikkeja, niiden vanhojen tuttavuuksien lisäksi. Vaikka festarilipulla pääsee matkaamaan julkisissa ilmaiseksi, palaa siirtymiin keikkapaikalta toiselle usein pitkiäkin aikoja. Taksi ei tosin Saksassa ole kallis vaihtoehto, jos oikeasti haluaa kiireellä jonkun siirtymän tehdä.

 Ordo Rosarius Equilibrion keikkapaikkana 2017 toiminut Volkpalats on rakennuksenakin hieno.

 
Suomesta Leipzigiin pääsee helpoimmin joko lentämällä perille saakka, ajamalla omalla autolla tai matkustamalla lentokoneella Berliiniin ja loppumatka junalla. Hotellimajoituksien lisäksi festivaalilla on oma leirintäalue käytössä. Leirintäalue on Agran, eli päälavan vieressä. Sekin on budjettimatkaajalle ihan käypä vaihtoehto.

Lisätietoja, lipunmyynti ja täydellinen artistikattaus, joka täydentyy kevään mittaan sijaitsee WGT:n nettisivuilla osoitteessa www.wave-gotik-treffen.de.

2017 Spiritual Front esiintyi
Schauspielhaus-teatterissa poikkeuksellisella kokoonpanolla.

Teksti ja kuvat: Jyrki ja Niina

No comments:

Post a Comment